Lumbricus in de media

Afgelopen zomer was het weer droog in Nederland. De media gaf hier veel aandacht aan. Ook het project Lumbricus is een aantal keer door media in Nederland benaderd om wat te vertellen over het project. Want binnen Lumbricus zoeken we gezamenlijk naar oplossingen hoe we kunnen omgaan met klimaatverandering, zoals droogte.

RTV Oost

Deze regionale zender uit Overijssel maakte een item de proeven die we doen in Stegeren. Samen met Wim Wassink (waterschap Vechtstromen) namen ze een kijkje bij de klimaat adaptieve drainage bij Henrikus Spoelman en bij de wormenproef van Evert Kremer.
Bekijk het hele item op RTV Oost.

NOS

Collega Ruud Bartholomeus (KWR) ontving de NOS in Haaksbergen waar we proeven doen met gezuiverd restwater van de rioolzuivering van waterschap Vechtstromen. Hier pompen we restwater van de rioolwaterzuivering naar de maisvelden.
Bekijk het item op de website van de NOS.

Stentor

Een journalist van de Stentor (het regionale dagblad van het Vechtdal) maakte een item over de proeven die bij Evert Kremer in Stegeren plaatsvinden: de klimaat adaptieve drainage en de wormenproef.
Bekijk het hele artikel.

Nieuwe Oogst

De journalist van Nieuwe Oogst (vakblad voor de agrarische sector) ging ook op bezoek in Stegeren en sprak hier met onderzoekers Gé van Eerthwerth en Janine de Wit (beide H20) en agrarier Evert Kremer.
Bekijk het hele artikel.